Alttaritaulu
Alttaritaulu on alttarin takana oleva maalaus tai muu taideteos. Aiheet ovat raamatullisia. Moderneissa kirkoissa on päädytty usein johonkin muuhun taideteokseen kuin maalaukseen.

Ehtoollisvälineet
Ehtoollinen on syntien anteeksiantamuksen, sovituksen ja lunastuksen ateria. Ehtoollisvälineitä ovat ehtoollismalja eli kalkki, ehtoollisleipälautanen eli pateeni, viinikannut sekä ehtoollisleipärasia. Ehtoollispöydällä on neliskulmainen, valkoinen liina, jonka päälle katetaan ehtoollismalja ja leipälautanen. Ehtoollismalja peitetään kankaalla, jota kutsutaan kalkkiliinaksi. Viini voidaan tarjota pikareista.

Ikonit
Ortodoksisessa kirkossa on paljon kuvia eli ikoneja. Ne ovat Jumalan pyhien, ”todistajien pilven” (Hepr. 12:1) merkkejä. Kirkkolaiva eli votiivilaiva Kirkoissa näkyy joskus myös niin sanottuja votiivilaivoja, joita on lahjoitettu kiitokseksi. Lahjoittaja on kokenut Jumalan auttaneen häntä matkalla tai merihädässä. Votiivi tulee latinan sanasta votum (uhri)lupaus, lahja. Kirkkolaiva on myös kirkkojen ekumeenisen yhteysliikkeen logossa. Kaikki kristilliset kirkot ovat yhteisellä matkalla Jumalan luo.

Kukat
Alttarilla olevat kukat muistuttavat elämän hauraudesta ja katoavaisuudesta. Ne ovat tavallisesti leikkokukkia, jotka muistuttavat Jeesuksen uhrista.

Lähetyskynttelikkö
Maapallon muotoinen kynttelikkö muistuttaa Jumalan rakkauden kuulumisesta kaikille ihmisille maailman eri puolilla. Keskellä palaa isompi niin sanottu Kristus-kynttilä. Pienempi sytytetty kynttilä kuvaa uskoa ja rukousta. Kynttilä on rukouksen symboli. Sen voi sytyttää esimerkiksi lähimmäiselle, hänen muistolleen tai lähetystyölle.

Pro Patria
Pro Patria on latinaa ja tarkoittaa Isänmaan puolesta. Muistotauluihin on merkitty vuosien 1939 —1945 sankarivainajien nimet. Muistotaulut sijoitettiin julkisiin tiloihin kuten kirkkoihin. Sankarivainajille on pystytetty muistomerkkejä hautausmaille.

Virsinumerotaulu
Virsitaululle merkitään jumalanpalveluksessa tai pyhässä toimituksessa laulettavien virsien numerot. Lukutaidon edistyminen vaikutti virsilaulun kehittymiseen. Ensimmäinen suomenkielinen virsikirja on vuodelta 1701.

Ylipäällikön päiväkäsky-taulu
Marsalkka Mannerheim antoi ylipäällikön päiväkäskyn Suomen äideille äitienpäivänä 1942. Päiväkäskyssä kiitetään maan äitejä. Päiväkäsky sijoitettiin kehystettynä tauluna kirkkosaliin kaikkien nähtäväksi.