Tervetuloa kirkkoon!

Kirkkoon voi tulla hiljentymään ja rukoilemaan tai nauttimaan hiljaisuudesta ja rakennuksen kauneudesta. Sana kirkko tarkoittaa sekä hengellistä yhteyttä että kirkkorakennusta.

Kirkot ovat usein paikkakuntansa arvokkaimpia rakennuksia. Ne rakennetaan ja sisustetaan jumalanpalvelusta varten. Aikojen kuluessa kirkkojen muodot ja materiaalit ovat vaihdelleet, mutta siitä huolimatta kirkko on helppo tunnistaa. Kirkoissa voi nähdä hengellistä symboliikkaa, kuvia ja merkkejä niin ulkona kuin sisälläkin.

Useimmista kirkoista löytyy esite, ja henkilökunnalta esim. suntioilta voi kysyä lisää. Useimmat kirkot ovat avoinna päiväsaikaan ja sunnuntaisin matkailijakin voi osallistua paikalliseen jumalanpalvelukseen. Tiekirkko–kyltit kertovat avoimista kirkoista.

Astu rohkeasti sisään.

Kirkkojen historiaa

Kristinusko Suomessa 850 vuotta

Kirkkorakennuksen osat