Ristin tie

Mobiilikirkko

Ristin tie


1. Pilatus tuomitsee Jeesuksen kuolemaan

Pilatus kysyi Jeesukselta: »Oletko sinä juutalaisten kuningas?» »Sinä sen sanoit», Jeesus vastasi.

Ylipapit esittivät nyt useita syytöksiä häntä vastaan, ja Pilatus kysyi: »Etkö lainkaan vastaa? Kuulethan, mistä kaikesta he sinua syyttävät.» Mutta Jeesus ei enää vastannut mitään. Tämä ihmetytti Pilatusta.

Juhlan aikana maaherra aina päästi vapaaksi yhden vangin, sen jota kansa pyysi. Sillä kertaa oli vangittuna kapinoitsijoita, jotka kapinan aikana olivat tehneet murhan. Heidän joukossaan oli Barabbas-niminen mies. Pilatuksen luo kerääntyi nyt väkijoukko, joka pyysi häntä tekemään niin kuin hänen tapansa oli. Pilatus kysyi: »Tahdotteko, että vapautan teille juutalaisten kuninkaan?» Hän näet ymmärsi, että ylipapit olivat pelkästä kateudesta jättäneet Jeesuksen hänen käsiinsä.

Ylipapit kuitenkin kiihottivat väkijoukkoa pyytämään, että hän pikemminkin vapauttaisi Barabbaksen. Vielä Pilatus kysyi kansalta: »Mitä minä sitten teen tälle, jota te sanotte juutalaisten kuninkaaksi?» He huusivat: »Ristiinnaulitse!» »Mitä pahaa hän on tehnyt?» kysyi Pilatus. Mutta he huusivat entistä kovemmin: »Ristiinnaulitse se mies!»

Tehdäkseen kansalle mieliksi Pilatus päästi Barabbaksen vapaaksi, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.

(Mark. 15:2-15)

Rukous

Kumarramme ja ylistämme sinua, herramme Jeesus Kristus,
Koska pyhän ristisi kautta olet lunastanut maailman.
Armahda minua, Herra, armahda meitä kaikkia,
ole meille laupias pyhän nimesi tähden.

Aamen