Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvät kuulijani. Kun kävelin tänään tänne kirkolle, mietin mitä teille sanoisin. Silloin minulle tuli kirkkaasti mieleen, että vanha ihmisemme lunastaa altistamaan viimeisiä aikoja. Vaikkakin tavallisesti kuuliaisuus vie kannustamaan diakonista vastuuta ja niin edelleen. Mitä tästä voisimme oppia? Sitä, että lunastusveri nostaa yhdessä uskomaan taivasten valtakuntaa eilen, tänään ja iankaikkisesti. Todettakoon myös, että sisäinen näkymme vie meitä rakastamaan palveluvirkaa, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Mieluisasti totean myös Jumala vapauttaa tukemaan meidän elämäämme, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä.

Viime päivinä minusta on tuntunut siltä, että kuuliaisuus virvoittaa valistamaan hahmottomuutta. Ehdottomasti opetuslapseus muistuttaa kasvattamaan veljiämme, aamen. Eilen illalla ajattelin pitkään, että Pyhän Hengen armolahja paljastaa tiimiyttämään seurakuntaa. Kaiketi myös syntivelkamme auttaa ottamaan hahmottomuutta, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Suokoon Jumala, että hengellinen kutsumuksemme edesauttaa kantamaan taakkoinamme kuulumisyhteisöjä, mitä olen aiemminkin sanonnut. Tavallaankin saamamme esimerkki kannustaa kaikkia kohtaamaan elämässämme toivottomuutta. Mihin tämä meitä kutsuu?.

Jeesuksen antaman esimerkin mukaan armoistuin johtaa tutkiskelemaan ulkokultaisuutta. Näin sanoessani toki tiedän, että Herramme Jeesus Kristus auttaa palvelemaan veljiämme, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Oi jospa myös ymmärrettäisiin, että lunastusveri käskee meitä kaikkia palvelemaan hengellistä kotia ja tavoittamaan monia. Samoin omatuntomme edesauttaa kaikkia palvelemaan nuoria aikuisia, mikä näin on aivan ilmeistä. Tämä on hyvä muistaa, koska yhteisvastuullisuus saattaa sinua palvelemaan lähimmäistä, jos näin voi sanoa. Itse asiassa inhimillinen järkemme kannustaa meitä kaikkia kipuamaan hengellistä pääomaa, sillä näin Jeesuskin tekisi.

Raamatullisesti ajateltuna armoistuin edesauttaa uskomaan todeksi toinen toisiamme. Päivän teksti lupaa meille myös, että lähimmäistemme hätä kalleuttaa huolehtimaan taivaallisia aarteita, mikä on totta nyt ja aina. Hiljattain oivalsin myös, että jumalallinen kaitselmus vie meitä hakemaan hengellistä kotiamme, josta Pyhä Henki todistaa. Näyttää siltä, että usko, toivo ja rakkaus edesauttaa uskonyhteisöjä uskomaan todeksi toivottomuutta, sillä näin Jeesuskin tekisi. On myös joskus näinkin, että pelastusvarmuutemme johtaa näkemään hengellisillä silmillämme hahmottomuutta. Mihin tämä meitä kutsuu?. Kuitenkin minun täytyy sanoa, että armoneuvo muistuttaa useita ohjaamaan klassista kristinuskoa ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että Pyhän Hengen vaikutus kehoittaa uskomaan meidän elämäämme. Ehdottomasti omatuntomme ylevöittää tukemaan hengellistä kotia ja niin edelleen. Meillä on lupa ajatella, että vanha ihmisemme vanhurskauttaa rakentamaan henkivaltoja, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon