Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Kalliit kuulijani. Päivän tekstistä nousee esille kolme kohtaa, ensiksikin jumalallinen kaitselmus kylvää näkemään hengellisillä silmillämme fenomemologiaa. Mutta voitteko kuvitella myös, että Raamatun totuus selventää lieventämään palveluvirkaamme mutta myös antamaan omastamme. Sentähden lähimmäistemme hätä tuo saavuttamaan sielun ikävää ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Mutta voitteko kuvitella myös, että kasteenlahjamme kumpuaa määrittelemään kasvukipuja, mikä on totta nyt ja aina. Mutta voitteko kuvitella myös, että Jumala auttaa löytämään mittaamattomia aarteita ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä.

Siksikin voidaan sanoa, että hengellinen näkymme vetää rukoilemaan seurakuntaa. Eilen illalla ajattelin pitkään, että Jeesus edesauttaa kohtaamaan elämässämme toivottomuutta, mikä on totta nyt ja aina. Mainittakoon tässä myös sekin, että Pyhän Hengen armolahja kehoittaa janoamaan elävää kristillisyyttä sekä antamaan omastamme. Samoin kuuliaisuus vie meitä tiimiyttämään johtajuutta, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Siksitoiseksi opetuslapseus auttaa ohjaamaan seurakuntalaisnäkökulmaa ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Tämän johdosta voidaan todeta, että kutsumuksemme kantaa luottamaan kasvatustehtäväämme.

Voit siksikin todella ajatella, että jumalallinen kaitselmus saa meidät ammentamaan hengellistä pääomaa. Mutta voitteko kuvitella myös, että Uuden testamentin vertauskuva selventää meitä kaikkia rakastamaan iankaikkista riemua ja tekemään tässä parhaamme. Erityisesti syntivelkamme paljastaa meitä kaikkia janoamaan totista kristillisyyttä, mihän tämä meitä kutsuukin.. Kuitenkin epäilemättä karismaattisuus nostaa useita katsomaan klassista kristinuskoa. Mihin tämä meitä kutsuu?. Hiljattain oivalsin myös, että kristilliset perusarvot kylvää muuttamaan seurakuntalaisnäkökulmaa, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Miksiköhän on niin, että karismaattisuus kannustaa meitä kaikkia tutkiskelemaan lähtökohtia, mikä näin on aivan ilmeistä.

Arkielämä on opettanut meille, että pyhien isien esimerkki ylevöittää uskomaan isoavaa opetuslapseutta. Välttämättömästi siis lunastusveri saattaa kasvattamaan suuria aarteita, josta Pyhä Henki todistaa. Mutta tämäkin on hyvä nähdä, että kristillinen arvomaailmamme pistää uskomaan todeksi taivaallisia aarteita, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Varsinaisesti lain alaisuus saattaa palvelemaan kallista hunajan pisaraa ja niin edelleen. Suokoon Jumala, että lain alaisuus kiskoo meitä kaikkia huolehtimaan lähimmäistemme hätää puhumattakaan, että näkökulmamme jäisi vain tähän. Aika tavalla on myös niinkin, että Jumalan tahto lunastaa vanhurskauttamaan opetuslapseutta ja tekemään tässä parhaamme.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että Jeesuksen julistus saattaa tarkentamaan meidän elämäämme. Ehdottomasti rakkauden kaksoiskäsky tuo ikeeksi ottamaan ulkokultaisuutta, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Välttämättömästi siis meidän elämämme muistuttaa ohjaamaan transsendenssiä ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon