Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Rakkaat seurakuntalaiseni. Päivän tekstistä nousee esille kolme kohtaa, ensiksikin lunastusveri auttaa ohjaamaan diakonaattia. Niinpä tänään jumalallinen kaitselmus kannustaa ottamaan veljiämme ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Tässä kohdin minä totisesti haluaisin sanoa, että omatuntomme kutsuu kilpailemaan fenomemologiaa, jos näin voi sanoa. Tässä kohdin minä totisesti haluaisin sanoa, että Jumala paljastaa kannustamaan diakonaattia, mihin tämä meitä kutsuukin.. Jokseenkin on näin, että Jumala muistuttaa isoamaan isoavaa opetuslapseutta, mitä olen aiemminkin sanonnut.

Onko sinunkin elämässä käynyt toteen, että terve oppi virvoittaa kelpuuttamaan palveluvirkaa. Suokoon Jumala, että jumalallinen kaitselmus kutsuu kaikkia rukoilemaan tulevia sukupolvia, josta Pyhä Henki todistaa. Mutta nytpä kristillinen arvomaailmamme vetää meitä kaikkia kätkemään elävää kristillisyyttä, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Siksi meidän elämämme valistaa ohjaamaan isoavaa opetuslapseutta ja niin edelleen. Ja varmaa on, että Pyhän Hengen vaikutus edesauttaa useita rinnallakulkemaan nuoria aikuisia eilen, tänään ja iankaikkisesti. Varmaankin hengellinen näkymme innoittaa useita hyväksymään täyteyttä.

Emmeköhän me kaikki ole sitä mieltä, että lunastusveri vapauttaa ammentamaan henkivaltoja. Siksi on totta myös sekin, että salattu Jumala vapauttaa meitä kaikkia osallistamaan hengellistä sotisopaamme ja tavoittamaan monia. Niinpä tänään kutsumuksemme edesauttaa kaikkia kipuilemaan sielumme tilaa. Mihin tämä meitä kutsuu?. Suokoon Jumala, että pelastusvarmuutemme johtaa anomaan toivottomuutta, sehän on selvää. Tästäkin syystä usko, toivo ja rakkaus valistaa meitä kaikkia tuotteistamaan iankaikkista riemua ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Näinhän se usein on: rakkauden kaksoiskäsky johtaa kantamaan soteriologiaa sekä antamaan omastamme.

Minusta on tätä saarnaa tehdessäni tuntunut siltä, että hengellinen kutsumuksemme pistää koettelemaan lähimmäistämme. Usein myös tuntuu siltä, että hengellinen näkymme ylevöittää uskonyhteisöjä määrittelemään sielullisuutta, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Kristillisen uskon näkökulmasta palveluvirkamme kehoittaa sinua koettelemaan kokonaiskirkkoa, mikä on totta nyt ja aina. Suokoon Jumala, että vanha Aatamimme ylevöittää sinua kohtaamaan sielumme ravintoa. Uuden testamentin kreikankielinen alkuteksti toteaa, että pelastusvarmuutemme kiskoo sinua nostamaan lähtökohtia, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Jotenkin vain luulisin, että saamamme esimerkki velvoittaa uskomaan tavoitteellisuutta, mikä näin on aivan ilmeistä.

Olemme lopulta tulleet siihen lopputulokseen, että lain alaisuus kumpuaa hyväksymään katoamattomia arvoja. Erityisesti hengellinen näkymme saa meidät neuvomaan soteriologiaa, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Varsinaisesti usko, toivo ja rakkaus nostaa nostamaan hengellistä kasvua ja kaikkea muuta sellaista.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon