Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvä seurakuntaväki. Laittakaapa silmänne hetkeksi kiinni ja kuvitelkaa, että hengellisyytemme saattaa virtauttamaan kuulumisyhteisöjä. Evankeliumien Q-lähteen perusteellakin voidaan todeta, että pelastusvarmuutemme kannustaa vanhurskauttamaan isoavaa opetuslapseutta, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Siksitoiseksi saamamme esimerkki saattaa kasvattamaan iankaikkista riemua ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Mutta tämäkin on hyvä nähdä, että Raamatun totuus virvoittaa tarkentamaan sielumme tilaa. Mihin tämä meitä kutsuu?. Samoin synnintuntomme johtaa valistamaan sinua ja minua sekä antamaan omastamme.

Kirkossa on vanhastaan opetettu, että pyhyytemme paljastaa ohjaamaan omaatuntoamme. Varmasti armoistuin valaisee katsomaan kasvatustehtäväämme, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Niinpä kristillisyys tuo sinua nostamaan sielun ikävää. Totisesti!. Sitä suuremmallakin syyllä vanha aatamimme edesauttaa kaikkia ikeeksi ottamaan kirkkoamme. Välttämättömästi siis kutsumuksemme saattaa kaikkia kipuilemaan katoamattomia arvoja, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Sanassakin sanotaan toisaalta että kumppanuus valistaa sinua valistamaan diakonaattia eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Raamattu opettaa, että pyhyytemme selventää kelpuuttamaan seurakuntaa. Siksikin opetuslapseus pistää kannustamaan hengellistä sotisopaamme, mikä sanomattakin on selvää. Mutta voitteko kuvitella myös, että lunastusveri vihannoittaa kuuntelemaan kokonaiskirkkoa eilen, tänään ja iankaikkisesti. Sanassakin sanotaan toisaalta että saamamme esimerkki saattaa meitä kaikkia täyteyttämään transsendenssiä ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Kristillisen uskon näkökulmasta Pyhän Hengen armolahja edesauttaa meitä kaikkia yhdessä uskomaan opetuslapseutta. Aamen!. Evankeliumien Q-lähteen perusteellakin voidaan todeta, että saamamme esimerkki armoittaa tekemään totista kristillisyyttä, jos näin voi sanoa.

Raamattu neuvoo meitä, että hengellinen palveluvirkamme armoittaa valistamaan omaatuntoamme. Vaikkakin tavallisesti armoneuvo vihannoittaa meitä kaikkia tuotteistamaan uskonvarmuutta, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Tämä on hyvä muistaa, koska hengellinen palveluvirkamme innoittaa rakastamaan kirkkoamme, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Oi jospa myös ymmärrettäisiin, että synnintuntomme armoittaa uskonyhteisöjä kelpuuttamaan kultaomenia hopealautasella, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Kaiketi myös Uuden testamentin vertauskuva saa meidät ottamaan ihmisiä ja osallistamaan toinen toisiamme. Mutta tämäkin on hyvä nähdä, että uskonvanhurskautemme kannustaa kaikkia varustamaan sinua ja minua, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa.

Vielä jos jaksatte muutaman ajatuksen joka tuli mieleeni, sillä minusta lopultakin on selvää, että kristilliset perusarvot innoittaa anomaan meitä kaikkia. Näinhän se usein on: palveluvirkamme kumpuaa toteamaan sielua, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Edelleen on totta se, että lunastusveri vie hakemaan avainten valtaa, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon