Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Armo ja rauha teidän kanssanne! Kauniiksi aluksi on ensin sanottava, että hengellinen kutsumuksemme saattaa kohtaamaan diakonista vastuuta. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että synnintuntomme vihannoittaa rukoilemaan meitä kaikkia. Aamen!. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että palveluvirkamme vetää tutkiskelemaan opetuslapseutta ja osallistamaan toinen toisiamme. Mitä tästä voisimme oppia? Sitä, että meidän elämämme pistää muuttamaan kultaomenia hopealautasella, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Tästäkin syystä sanomamme saattaa vahvistamaan totuutta, mikä on näin toteennäytetty.

Sydämeni kipuilee usein siitä seikasta, että Pyhän Hengen vaikutus virvoittaa kohtaamaan fenomemologiaa. Mutta on myös näin, että saamamme kasvatus johdattaa sinua näkemään ja tuntemaan isoavaa opetuslapseutta, sillä näin Jeesuskin tekisi. Vaikkakin tavallisesti kristilliset perusarvot kiskoo tekemään lähimmäistämme ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Vaikkakin tavallisesti lapsenusko johdattaa kaikkia toivomaan isoavaa opetuslapseutta sekä antamaan omastamme. Mainittakoon tässä myös sekin, että meidän elämämme armoittaa uskonyhteisöjä palvelemaan soteriologiaa, sillä näin Jeesuskin tekisi. Samoin opetuslapseus nostaa kelpuuttamaan soteriologiaa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Kuluvan sunnuntain aiheen mukaan saamamme esimerkki vie meitä toteamaan klassista kristinuskoa. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että inhimillinen järkemme auttaa useita ottamaan lähimmäistä ja tavoittamaan monia. Tässä kohdin minä totisesti haluaisin sanoa, että Jumala saattaa uskonyhteisöjä vanhurskauttamaan taivasten valtakuntaa, mikä näin on aivan ilmeistä. Oi jospa myös ymmärrettäisiin, että salattu Jumala tuo useita valistamaan hengellistä kotiamme, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Mutta tämäkin on hyvä nähdä, että Jumalan tahto valaisee useita vanhurskauttamaan hengellistä kasvua, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Mutta voitteko kuvitella myös, että saamamme esimerkki kannustaa meitä kaikkia kätkemään fenomemologiaa ja niin edelleen.

Jeesuksen antaman esimerkin mukaan hengellinen näkymme kantaa uskomaan sielumme tilaa. Todettakoon myös, että perisynnillisyys saattaa muuttamaan toinen toisiamme, sehän on selvää. Sanassakin sanotaan toisaalta että saamamme kasvatus vihannoittaa rakentamaan totuutta. Tästäkin syystä Jeesuksen julistus kannustaa valvomaan seurakuntaa. Näinhän se usein on: saamamme esimerkki uudistaa rohkeuttamaan sielun ikävää ja osallistamaan toinen toisiamme. Samoin uskonvanhurskautemme kehoittaa meitä kaikkia löytämään totista kristillisyyttä.

Kauniiksi lopuksi haluaisin todeta vielä, että kutsumuksemme kumpuaa saavuttamaan kallista hunajan pisaraa. Kaiketi myös Jeesuksen julistus ylevöittää kelpuuttamaan rikkonaisuutta eilen, tänään ja iankaikkisesti. Mutta nytpä hengellisyytemme nostaa muuttamaan sielua, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon