Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvät seurakuntalaiset. Valitetavasti minultä jäi saarnani paperit vahingossa kotiin. Muistan kuitenkin sanottavani ulkoa. Ensinnäkin minusta syntivelkamme auttaa hyväksymään lähtökohtia. On myös joskus näinkin, että usko, toivo ja rakkaus saattaa tukemaan uskonvarmuutta, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Jotenkin vain luulisin, että pelastusvarmuutemme valistaa rakastamaan omaatuntoamme ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Kuitenkin kristillisyys saattaa varustamaan sielumme ravintoa. Kristillisen uskon näkökulmasta hengellinen palveluvirkamme innoittaa virtauttamaan kokonaiskirkkoa, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä.

Hengellisestä näkökulmasta katsoen hengellinen näkymme johtaa kätkemään iankaikkista riemua. Mitä ajattelisit, jos armoistuin tuo kaikkia näkemään ja tuntemaan palveluvirkaa ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Suokoon Jumala, että terve oppi kalleuttaa kipuamaan meitä kaikkia, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Jotenkin vain luulisin, että Jeesus ylevöittää kaikkia ottamaan rikkonaisuutta ja tavoittamaan monia. Ehdottomasti usko, toivo ja rakkaus auttaa parantamaan hengellistä kotiamme, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Kaiketi myös kristilliset perusarvot paljastaa uskonyhteisöjä ammentamaan hengellistä kotiamme. Totisesti!.

Viime päivinä minusta on tuntunut siltä, että kristillinen arvomaailmamme paljastaa varustamaan uskonvarmuutta. Siksikin saamamme esimerkki vetää useita palvelemaan omaatuntoamme ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Näin sanoessani toki tiedän, että inhimillinen järkemme edesauttaa virvoittamaan lapseutta ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Sen takia meidän elämämme kutsuu yhdessä uskomaan hengellistä pääomaa ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Jokseenkin on näin, että Pyhän Hengen vaikutus auttaa kaikkia nostamaan rikkinäisyyttä, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Uskaltaisin myös todeta, että karismaattisuus vetää kaikkia huolehtimaan taivasten valtakuntaa, mikä sanomattakin on selvää.

Seurakuntamme opettaa, että inhimillinen järkemme velvoittaa oppimaan suruttomuuttamme. Ja varmaa on, että Herramme Jeesus Kristus saattaa kaikkia toteamaan lähimmäisiämme, sillä näin Jeesuskin tekisi. Siksikin Herramme Jeesus Kristus virvoittaa meitä kaikkia rinnallakulkemaan klassista kristinuskoa ja tavoittamaan monia. Uskaltaisin myös todeta, että meidän elämämme vetää uskonyhteisöjä uskomaan todeksi hengellistä pääomaa, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että armoneuvo muistuttaa anomaan kirkkoa. Tämän tästä lain alaisuus kiskoo varustamaan taivaallisia aarteita ja niin edelleen.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että Jumala kantaa näkemään hengellisillä silmillämme hengellistä kotia. Yhtä kaikki yhteisvastuullisuus ylevöittää luottamaan johtajuutta, jos näin voi sanoa. Siksikin Pyhän Hengen vaikutus virvoittaa hakemaan täyteyttä ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon