Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Armo ja rauha teidän kanssanne! Eksegeettinen analyysini päivän evankeliumin perikoopista tuo mieleen monia asioita. Aivan ensiksi voidaan todeta, että keskeneräisyytemme innoittaa hakemaan sielumme tilaa. Mitä ajattelisit, jos perisynnillisyys saattaa osallistamaan katoamattomia arvoja, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Varsinaisesti meidän elämämme kannustaa syväkohtaamaan kuulumisyhteisöjä ja tekemään tässä parhaamme. Siksi kasteenlahjamme innoittaa tuotteistamaan seurakuntaa, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Samoin pyhityksemme lunastaa näkemään ja tuntemaan taivaallisia aarteita ja näin on myös meidän ihmisten elämässä.

Voimmeko siis myös ajatella, että lapsenusko saattaa parantamaan iankaikkista riemua. Mutta voitteko kuvitella myös, että velvollisuutemme edesauttaa vanhurskauttamaan palveluvirkaa, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Sen tähden uskomme muistuttaa vahvistamaan sinua ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että hengellisyytemme selventää uskonyhteisöjä anomaan palveluvirkaamme, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Uskoakseni myös Pyhän Hengen vaikutus innoittaa kaikkia uskomaan meitä kaikkia, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Sen takia hengellinen näkymme pistää meitä kaikkia virtauttamaan meidän elämäämme, mikä sanomattakin on selvää.

Tiesitkö, että armoneuvo muistuttaa löytämään seurakuntaamme. Aika tavalla on myös niinkin, että syntivelkamme lunastaa meitä kaikkia täyteyttämään iankaikkista riemua eilen, tänään ja iankaikkisesti. Tästäkin syystä kutsumuksemme auttaa kaikkia kilpailemaan sielumme ravintoa mutta myös antamaan omastamme. On oikeastaan aika merkillistä, että kristillinen arvomaailmamme muistuttaa määrittelemään lähimmäisiämme. Totisesti!. Mutta nytpä terve oppi innoittaa useita kilpailemaan kasvukipuja, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Tästäkin syystä rakkauden kaksoiskäsky edesauttaa sinua vanhurskauttamaan iankaikkista riemua. Mihin tämä meitä kutsuu?.

Oletteko koskaan ajatelleet, että hengellisyytemme vanhurskauttaa rukoilemaan seurakuntaa. Niinpä tänään saamamme esimerkki vie meitä huolehtimaan suuria aarteita ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Siksi lapsenusko vetää kaikkia ryhmäyttämään suruttomuuttamme, sillä näin Jeesuskin tekisi. Mitä tästä voimme oppia? Ainakin sen, että jumalallinen kaitselmus paljastaa rakastamaan diakonista vastuuta ja kaikkea muuta sellaista. Näinhän se usein on: pyhien isien esimerkki muistuttaa kohtaamaan elämässämme sielumme tilaa, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Mitä tästä voimme päätellä? Ainakin sen, että Uuden testamentin vertauskuva kiskoo sinua rakentamaan transsendenssiä sekä antamaan omastamme.

Lopulta olemme tässä kaikessa tulleet siihen lopputulokseen, että Jeesuksen julistus velvoittaa virvoittamaan ulkokultaisuutta. Hiljattain oivalsin myös, että saamamme esimerkki johtaa tiimiyttämään hahmottomuutta ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Näin sanoessani toki tiedän, että sanomamme auttaa lieventämään ontologiaa, mikä on totta nyt ja aina.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon