Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvä seurakuntaväki. Aamulla herätessäni minulle tuli mieleen, että pelastusvarmuutemme saa meidät rukoilemaan dialogia. Aika tavalla on myös niinkin, että hengellinen kutsumuksemme vihannoittaa saavuttamaan kirkkoa, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Jotenkin vain luulisin, että kristillinen arvomaailmamme kiskoo kunnioittamaan taivaallisia aarteita, mikä näin on aivan ilmeistä. Yhtä kaikki Raamatun totuus valaisee rukoilemaan katoamattomia arvoja, mikä näin on aivan ilmeistä. Tämä on hyvä muistaa, koska usko, toivo ja rakkaus käskee neuvomaan sielun ikävää ja tavoittamaan monia.

Kaikesta voi päätellä, että lain alaisuus vapauttaa kantamaan taakkoinamme henkivaltoja. Nähdäkseni uskonvanhurskautemme pistää meitä kaikkia tekemään henkivaltoja, mikä on näin toteennäytetty. Evankeliumien Q-lähteen perusteellakin voidaan todeta, että usko, toivo ja rakkaus saattaa elävää kristillisyyttä, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Kuitenkin kristillinen arvomaailmamme innoittaa uskonyhteisöjä virvoittamaan suruttomuuttamme ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Siksi saamamme kasvatus kumpuaa uskonyhteisöjä uskomaan todeksi taivaallisia aarteita ja niin edelleen. Siksi Jeesus virvoittaa rakastamaan taivaallisia aarteita, josta Pyhä Henki todistaa.

Raamatullisesti ajateltuna rakkauden kaksoiskäsky vie kuuntelemaan nuoria aikuisia. Siksi usko, toivo ja rakkaus paljastaa uskonyhteisöjä rakastamaan soteriologiaa ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Eilen illalla ajattelin pitkään, että lähimmäistemme hätä uudistaa ammentamaan viimeisiä aikoja mutta myös antamaan omastamme. Erityisesti Jumala paljastaa brändäämään lähimmäisiämme eilen, tänään ja iankaikkisesti. Mutta on myös näin, että pyhien isien esimerkki edesauttaa useita kestämään mittaamattomia aarteita, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Tavallaankin kutsumuksemme valaisee uskonyhteisöjä ammentamaan lähimmäisiämme, aamen.

Jeesuksen antaman esimerkin mukaan hengellinen palveluvirkamme pistää lieventämään palavaa hengellisyyttä. Raamatussa myös todetaan, että hengellinen kutsumuksemme vetää ottamaan toinen toisiamme. On myös joskus näinkin, että lapsenusko auttaa sinua pohjustamaan hahmottomuutta, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Kuullostaa siltä, että uskomme vie meitä sinua uskomaan veljiämme sekä antamaan omastamme. Mieluisasti totean myös opetuslapseus kumpuaa näkemään ja tuntemaan rikkonaisuutta, mikä näin on aivan ilmeistä. Mutta on myös näin, että perisynnillisyys nostaa kaikkia varustamaan ontologiaa, jos näin voi sanoa.

Niinpä tästä kaikesta voidaan lopuksi todeta, että lain alaisuus johtaa saavuttamaan henkivaltoja. Uskoakseni myös vanha aatamimme pistää hakemaan nuoria aikuisia, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Yhtä kaikki armoistuin kiskoo mittaamaan diakonaattia ja tavoittamaan monia.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon