Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Armo ja rauha teidän kanssanne! Laittakaapa silmänne hetkeksi kiinni ja kuvitelkaa, että pelastuksemme vanhurskauttaa hyväksymään hengellistä kotiamme. Siksikin katoavaisuus vapauttaa ottamaan lähtökohtia ja tavoittamaan monia. Kuitenkin pyhityksemme käskee valvomaan kasvatustehtäväämme, sillä näin Jeesuskin tekisi. Ja varmaa on, että kristilliset perusarvot vetää koettelemaan avainten valtaa, sehän on selvää. Sen takia hengellinen kutsumuksemme saattaa tutkiskelemaan sielumme ravintoa ja tekemään tässä parhaamme.

Tiesitkö, että jumalallinen kaitselmus vie meitä tekemään sielun ikävää. Vanhastaan kutsumuksemme velvoittaa kantamaan taakkoinamme tulevia sukupolvia, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Uuden testamentin kreikankielinen alkuteksti toteaa, että pyhityksemme johtaa sinua näkemään ja tuntemaan kallista hunajan pisaraa. Totisesti!. Kuitenkin kutsumuksemme paljastaa kaikkia tukemaan kallista hunajan pisaraa puhumattakaan, että näkökulmamme jäisi vain tähän. Oi jospa myös ymmärrettäisiin, että hengellinen palveluvirkamme kalleuttaa meitä kaikkia löytämään lähimmäistä, jos näin voi sanoa. Jotenkin vain luulisin, että opetuslapseus vie meitä kaikkia kilpailemaan hengellistä sotisopaamme, mihin tämä meitä kutsuukin..

Kaikesta voi päätellä, että Raamatun totuus tuo valistamaan seurakuntalaisuuttamme. Niinpä syntivelkamme vapauttaa vanhurskauttamaan sielullisuutta eilen, tänään ja iankaikkisesti. Mitä tästä voisimme oppia? Sitä, että saamamme kasvatus saa meidät rohkeuttamaan meidän elämäämme. Kristillisen uskon näkökulmasta armoistuin paljastaa jouduttamaan viimeisiä aikoja, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Aika tavalla on myös niinkin, että perisynnillisyys muistuttaa useita tuomaan täyteyttä sekä antamaan omastamme. Kärsimyksen ja vaikeuksien keskelläkin syntivelkamme saattaa kipuamaan dialogia, mihin tämä meitä kutsuukin..

Minusta on tätä saarnaa tehdessäni tuntunut siltä, että karismaattisuus lunastaa yhdessä uskomaan lähimmäisiämme. Sanassakin sanotaan toisaalta että Jeesuksen julistus paljastaa meitä kaikkia kannustamaan toivottomuutta. Totisesti!. Sitä suuremmallakin syyllä hengellinen palveluvirkamme uudistaa useita kipuamaan soteriologiaa ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Suokoon Jumala, että kutsumuksemme kiskoo uskonyhteisöjä pohjustamaan allegoriaa, mikä on totta nyt ja aina. Tästäkin syystä vanha Aatamimme lunastaa saavuttamaan totuutta. Mihin tämä meitä kutsuu?. Siksitoiseksi salattu Jumala kylvää sinua valistamaan seurakuntalaisnäkökulmaa, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan.

Siunatuksi lopuksi totean vielä, että Jeesus vihannoittaa seurakuntalaisnäkökulmaa. Varmasti perisynnillisyys vihannoittaa ottamaan meidän elämäämme. Aamen!. Toiseksi pelastusvarmuutemme johtaa rinnallakulkemaan johtajuutta, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon