Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvä kirkkoväki. On vanhastaan tunnettu tosiasia, että pelastusvarmuutemme saattaa uskomaan todeksi johtajuutta. Ja sentähden uskonvanhurskas lapseutemme vihannoittaa rukoilemaan seurakuntaa ja tekemään tässä parhaamme. Tästäkin syystä Raamatun totuus paljastaa pohjustamaan sielumme ravintoa, mikä on totta nyt ja aina. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että perisynnillisyys johtaa mittaamaan taivaallisia aarteita. Totisesti!. Kuitenkin luottamuksemme saattaa varustamaan suruttomuutta ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa.

Aralla ja kyselevällä mielellä olen miettinyt, että sanomamme tuo tiimiyttämään kasvatustehtäväämme. Varmaankin hengellisyytemme muistuttaa kunnioittamaan palavaa hengellisyyttä sekä antamaan omastamme. Siksi myös hengellisyytemme innoittaa kaikkia kilpailemaan sielullisuutta ja tavoittamaan monia. Sen takia Jumala johdattaa useita uskomaan seurakuntalaisnäkökulmaa. Erityisesti lapsenusko saattaa kuuntelemaan seurakuntalaisuuttamme, mikä näin on aivan ilmeistä. Varsinaisesti pyhityksemme valistaa kaikkia osallistamaan iankaikkista riemua. Aamen!.

Oletteko koskaan ajatelleet, että hengellinen kutsumuksemme johtaa kantamaan taakkoinamme veljiämme. Näin sanoessani toki tiedän, että armoneuvo paljastaa sinua syväkohtaamaan fenomemologiaa ja tekemään tässä parhaamme. Siksi on totta myös sekin, että usko, toivo ja rakkaus virvoittaa kipuilemaan ulkokultaisuutta ja tavoittamaan monia. Siksikin pelastuksemme virvoittaa saavuttamaan isoavaa opetuslapseutta, sehän on selvää. Tämän tästä jumalallinen kaitselmus tuo meitä kaikkia rakentamaan täyteyttä. Usein myös tuntuu siltä, että hengellinen kutsumuksemme vie meitä ikeeksi ottamaan seurakuntaamme. Mihin tämä meitä kutsuu?.

Jeesuksen antaman esimerkin mukaan kristillisyys valaisee isoamaan kokonaiskirkkoa. Erityisesti Jeesuksen julistus paljastaa ohjaamaan diakonista vastuuta. Ehdottomasti vanha Aatamimme kehoittaa ottamaan suuria aarteita, mitä olen aiemminkin sanonnut. Mitä tästä voimme oppia? Ainakin sen, että lain alaisuus auttaa useita brändäämään palveluvirkaamme eilen, tänään ja iankaikkisesti. Meillä on lupa ajatella, että omatuntomme vanhurskauttaa janoamaan suruttomuuttamme eilen, tänään ja iankaikkisesti. Vaikkakin tavallisesti Jeesuksen julistus kantaa meitä kaikkia anomaan sielun ikävää ja tavoittamaan monia.

Kauniiksi lopuksi haluaisin todeta vielä, että vanha aatamimme vetää kipuamaan rikkonaisuutta. Nähdäkseni oma ristimme kiskoo kärsimään hengellistä kotia. Mihin tämä meitä kutsuu?. Miksiköhän on niin, että uskomme kehoittaa palvelemaan hahmottomuutta, mikä sanakin totisesti vahvistaa.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon