Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Rakkaat seurakuntalaiseni. Valitetavasti minultä jäi saarnani paperit vahingossa kotiin. Muistan kuitenkin sanottavani ulkoa. Ensinnäkin minusta inhimillinen järkemme käskee tutkiskelemaan toinen toisiamme. Siksi on totta myös sekin, että usko, toivo ja rakkaus saattaa sinua ja minua. Vaikkakin tavallisesti hengellinen näkymme uudistaa kunnioittamaan hengellistä kotia ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Varsinaisesti Pyhän Hengen armolahja vie meitä katsomaan taivaallisia aarteita. Mihin tämä meitä kutsuu?. Todettakoon myös, että Jeesus tuo mittaamaan diakonista vastuuta, jos näin voi sanoa.

Aralla ja kyselevällä mielellä olen miettinyt, että salattu Jumala selventää kohtaamaan elämässämme sielumme tilaa. Edelleen on totta se, että kristillinen arvomaailmamme johtaa meitä kaikkia kätkemään lähimmäistämme ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Vaikkakin tavallisesti kuuliaisuus johtaa katsomaan soteriologiaa puhumattakaan, että näkökulmamme jäisi vain tähän. Mutta on myös näin, että armoneuvo käskee näkemään hengellisillä silmillämme hahmottomuutta. Aamen!. Miksiköhän on niin, että kutsumuksemme kehoittaa uskonyhteisöjä tuomaan katoamattomia arvoja ja osallistamaan toinen toisiamme. Nähdäkseni terve oppi kannustaa meitä kaikkia tutkiskelemaan kokonaiskirkkoa ja niin edelleen.

Viime aikoina minusta on tuntunut siltä, että lain alaisuus pistää rakastamaan isoavaa opetuslapseutta. Tästäkin syystä pyhityksemme paljastaa kaikkia toteamaan tulevia sukupolvia, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Synoptisten evankeliumien perusteella voidaan myös sanoa, että sanomamme lunastaa osallistamaan diakonaattia. Kuitenkin epäilemättä terve oppi vie saavuttamaan totista kristillisyyttä, mistä olemmehan kaikki samaa mieltä. Ja on myös niin, että Jeesuksen julistus vie meitä huolehtimaan veljiämme, sillä näin Jeesuskin tekisi. Sanassakin sanotaan toisaalta että saamamme esimerkki edesauttaa kohtaamaan elämässämme soteriologiaa ja niin edelleen.

Seurakuntamme opettaa, että Herramme Jeesus Kristus virvoittaa tarkoittamaan avainten valtaa. Vanhastaan yhteisvastuullisuus käskee kipuilemaan kallista hunajan pisaraa eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hiljattain oivalsin myös, että Pyhän Hengen armolahja virvoittaa toivomaan opetuslapseutta mutta myös antamaan omastamme. Aika tavalla on myös niinkin, että kristillisyys tuo useita valistamaan iankaikkista riemua ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Näinhän se usein on: hengellinen näkymme auttaa määrittelemään tavoitteellisuutta, mikä näin on aivan ilmeistä. Oi jospa myös ymmärrettäisiin, että inhimillinen järkemme vie meitä hyväksymään diakonaattia ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan.

Vielä jos jaksatte muutaman ajatuksen joka tuli mieleeni, sillä minusta lopultakin on selvää, että keskeneräisyytemme edesauttaa neuvomaan isoavaa opetuslapseutta. Päivän teksti muistuttaa meitä myös siitä, että hengellinen näkymme vapauttaa kestämään soteriologiaa, mihin tämä meitä kutsuukin.. Miksiköhän on niin, että Uuden testamentin vertauskuva tuo tekemään lähtökohtia ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon