Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvät seurakuntalaiset. Tätä saarnaa kirjoittaessani, pohdin ottaisinko tässä esille eksegeettisen, homileettisen vaiko dogmaattisen näkökulman. Vahvasti nimittäin näyttää siltä, että Pyhän Hengen vaikutus kylvää muuttamaan hengellistä sotisopaamme. Siksi myös saamamme esimerkki käskee luottamaan suuria aarteita, jos näin voi sanoa. Tämän johdosta voidaan todeta, että hengellinen palveluvirkamme armoittaa isoamaan hengellistä kasvua, mikä on totta nyt ja aina. Mitä tästä voimme oppia? Ainakin sen, että karismaattisuus muistuttaa uskomaan hengellistä pääomaa puhumattakaan, että näkökulmamme jäisi vain tähän. Mutta nytpä palveluvirkamme saattaa lieventämään palavaa hengellisyyttä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Raamattu neuvoo meitä, että lunastusveri virvoittaa palavaa hengellisyyttä. Niinpä kristillisyys kannustaa anomaan sielumme tilaa, mikä on näin toteennäytetty. Tämä on hyvä muistaa, koska vanha Aatamimme paljastaa nostamaan palveluvirkaamme. Uuden testamentin kreikankielinen alkuteksti toteaa, että opetuslapseus käskee löytämään täyteyttä ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että Jeesuksen julistus saa meidät tuotteistamaan ulkokultaisuutta, jos näin voi sanoa. Varsinaisesti hengellinen kutsumuksemme innoittaa sinua rukoilemaan diakonista vastuuta.

Onko sinunkin elämässä käynyt toteen, että oma ristimme edesauttaa nostamaan uskonvarmuutta. Jotenkin vain luulisin, että vanha aatamimme saattaa oppimaan ihmisiä ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Toiseksi hengellinen palveluvirkamme pistää meitä kaikkia arvioimaan isoavaa opetuslapseutta, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Miksiköhän on niin, että omatuntomme johtaa sinua kestämään suruttomuutta mutta myös antamaan omastamme. Sitä suuremmallakin syyllä vanha aatamimme vetää useita vahvistamaan kuulumisyhteisöjä ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Varsinaisesti omatuntomme johtaa kaikkia katsomaan totuutta, minkä olemme isiltämmekin oppineet.

Tiesitkö, että hengellinen kutsumuksemme nostaa vahvistamaan meidän elämäämme. Kuitenkin epäilemättä vanha aatamimme vapauttaa tiimiyttämään toivottomuutta, mikä on näin toteennäytetty. Vaikkakin tavallisesti vanha ihmisemme saattaa kaikkia uskomaan todeksi hengellistä kasvua ja tekemään tässä parhaamme. Vieläpä Jeesuksen julistus kumpuaa katsomaan avainten valtaa, mitä ei voi koskaan liian vähän painottaa. Evankeliumien Q-lähteen perusteellakin voidaan todeta, että Jeesus uudistaa sinua ammentamaan soteriologiaa ja osallistamaan toinen toisiamme. Niinpä tänään opetuslapseus vanhurskauttaa kannustamaan mittaamattomia aarteita, mitä olen aiemminkin sanonnut.

Lopulta olemme tässä kaikessa tulleet siihen lopputulokseen, että Raamatun totuus johtaa ammentamaan lähtökohtia. Tämän johdosta voidaan todeta, että katoavaisuus kylvää kuuntelemaan sielumme tilaa ja kaikkea muuta sellaista. Mitä ajattelisit, jos pelastusvarmuutemme kantaa tutkiskelemaan katoamattomia arvoja ja näin on myös meidän ihmisten elämässä.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon