Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.


Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...


"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Kelpo laumani. Tämän sunnuntain aihe tuo minulle mieleen että sanomamme muistuttaa kilpailemaan lähtökohtia. Erityisesti pyhityksemme kylvää tuomaan nuoria aikuisia. Mihin tämä meitä kutsuu?. Siksitoiseksi saamamme esimerkki valaisee kätkemään sinua ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Kuullostaa siltä, että pelastuksemme saattaa toivomaan palveluvirkaamme, mihin tämä meitä kutsuukin.. Ja varmaa on, että lähimmäistemme hätä kylvää palvelemaan fenomemologiaa mutta myös antamaan omastamme.

Aralla ja kyselevällä mielellä olen miettinyt, että Jeesuksen julistus kumpuaa ammentamaan johtajuutta. On oikeastaan aika merkillistä, että meidän elämämme johdattaa sinua valistamaan tavoitteellisuutta. Totisesti!. Eilen illalla ajattelin pitkään, että Jeesus saa meidät meitä kaikkia ikeeksi ottamaan klassista kristinuskoa, josta Pyhä Henki todistaa. Siksi myös uskonvanhurskautemme valistaa sinua ammentamaan palveluvirkaa, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Kärsimyksen ja vaikeuksien keskelläkin Jumalan tahto kumpuaa useita kantamaan taakkoinamme transsendenssiä ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Tavallaankin karismaattisuus valistaa sinua tekemään lähimmäistämme, mitä olen aiemminkin sanonnut.

Sydämeni kipuilee usein siitä seikasta, että kristilliset perusarvot käskee vahvistamaan sielumme ravintoa. Toiseksi Pyhän Hengen vaikutus armoittaa useita osallistamaan kokonaiskirkkoa. Tämän johdosta voidaan todeta, että hengellinen palveluvirkamme johdattaa useita parantamaan rikkonaisuutta. Välttämättömästi siis Jeesuksen julistus paljastaa useita kipuamaan sielullisuutta eilen, tänään ja iankaikkisesti. Vanhastaan pelastusvarmuutemme auttaa kohtaamaan ulkokultaisuutta, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Mutta nytpä pelastusvarmuutemme vapauttaa tekemään opetuslapseutta, mitä olen aiemminkin sanonnut.

Siksikin voidaan sanoa, että kumppanuus käskee tukemaan seurakuntaamme. Ja on myös niin, että usko, toivo ja rakkaus saattaa uskonyhteisöjä kätkemään sinua ja minua, jos näin voi sanoa. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että vanha Aatamimme selventää meitä kaikkia rakastamaan mittaamattomia aarteita. Mihin tämä meitä kutsuu?. Erityisesti usko, toivo ja rakkaus vanhurskauttaa useita tekemään veljiämme ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Varmaankin uskomme tuo kuuntelemaan avainten valtaa, mikä näin on aivan ilmeistä. Uuden testamentin kreikankielinen alkuteksti toteaa, että kuuliaisuus johtaa kunnioittamaan kasvatustehtäväämme.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että opetuslapseus vie uskomaan seurakuntaamme. Siksikin Pyhän Hengen vaikutus kannustaa tiimiyttämään katoamattomia arvoja, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Hiljattain oivalsin myös, että pyhityksemme saa meidät katsomaan soteriologiaa ja tekemään tässä parhaamme.

Kirjoita teksti uudestaan


Mobiilikirkkoon


Translate: