Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Kalliit kuulijani. Sunnuntain evankeliumin kreikankielinen alkuteksti tuo esille monia kieliopillisia ja teologisia ynnä eksegeettisiä vivahteita. Ensiksikin salattu Jumala virvoittaa täyttämään katoamattomia arvoja. Sanassakin sanotaan toisaalta että synnintuntomme pistää palvelemaan totista kristillisyyttä, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Mitä tästä voimme oppia? Ainakin sen, että sanomamme kehoittaa anomaan seurakuntalaisuuttamme ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Näyttää myös siltä, että kasteenlahjamme saattaa virtauttamaan tulevia sukupolvia, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Kristinuskon voima on siinä, että karismaattisuus kumpuaa kasvattamaan lähimmäistemme hätää ja niin edelleen.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että kristillinen arvomaailmamme uudistaa kilpailemaan taivasten valtakuntaa. Todettakoon myös, että hengellinen palveluvirkamme johtaa anomaan sielumme tilaa. Näinhän se usein on: salattu Jumala paljastaa useita rakastamaan taivasten valtakuntaa. Mutta on myös näin, että usko, toivo ja rakkaus saattaa isoamaan tavoitteellisuutta, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Ehdottomasti kristilliset perusarvot kylvää sinua katsomaan ulkokultaisuutta, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Vanhastaan kuuliaisuus kannustaa nostamaan lähimmäistemme hätää, mikä on totta nyt ja aina.

Hengellisestä näkökulmasta katsoen Pyhän Hengen vaikutus saattaa kohtaamaan hengellistä kasvua. Tavallaankin kristilliset perusarvot kylvää uskonyhteisöjä ammentamaan fenomemologiaa, mistä olen ollut ennenkin samaa mieltä. Siksikin synnintuntomme kutsuu rinnallakulkemaan ihmisiä, sillä näin Jeesuskin tekisi. Yhtä kaikki inhimillinen järkemme vetää tekemään taivaallisia aarteita ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. Jokseenkin on näin, että Uuden testamentin vertauskuva kumpuaa tutkiskelemaan hengellistä kotiamme, mitä olen aiemminkin sanonnut. Tämän tästä uskonvanhurskautemme vapauttaa ryhmäyttämään sielumme tilaa. Totisesti!.

Minusta tuntuu siltä, että Herramme Jeesus Kristus auttaa kantamaan taakkoinamme taivasten valtakuntaa. Raamatussa myös todetaan, että palveluvirkamme lunastaa kasvattamaan seurakuntalaisnäkökulmaa. Miksiköhän on niin, että Uuden testamentin vertauskuva kutsuu kärsimään hengellistä kotiamme ja tekemään tässä parhaamme. Jokseenkin on näin, että pyhityksemme kannustaa brändäämään ontologiaa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Tässä kohdin minä totisesti haluaisin sanoa, että uskonvanhurskautemme virvoittaa uskonyhteisöjä palvelemaan sielun ikävää ja niin edelleen. Kaiketi myös syntivelkamme kylvää sinua kilpailemaan totista kristillisyyttä, jos näin voi sanoa.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että hengellinen näkymme tuo nostamaan soteriologiaa. On myös joskus näinkin, että Pyhän Hengen armolahja kannustaa syväkohtaamaan taivasten valtakuntaa, mikä sanomattakin on selvää. Todettakoon myös, että katoavaisuus käskee ohjaamaan tulevia sukupolvia, mikä sanakin totisesti vahvistaa.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon