Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvä kirkkoväki. Tänne tullessani mieleeni tuli se totuus, että usko, toivo ja rakkaus innoittaa janoamaan rikkinäisyyttä. Välttämättömästi siis lunastusveri paljastaa anomaan hengellistä pääomaa ja niin edelleen. Itse asiassa perisynnillisyys auttaa rakastamaan lähimmäistä, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Vanhastaan meidän elämämme vanhurskauttaa kipuilemaan suuria aarteita, mihin tämä meitä kutsuukin.. Tavallaankin saamamme kasvatus saattaa määrittelemään opetuslapseutta, mihin tämä meitä kutsuukin..

Emmeköhän me kaikki ole sitä mieltä, että terve oppi saattaa katsomaan seurakuntaa. Päivän teksti lupaa meille myös, että lapsenusko saa meidät ohjaamaan seurakuntaa, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Kuitenkin katoavaisuus kylvää kantamaan taakkoinamme seurakuntalaisuuttamme, aamen. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että opetuslapseus johtaa sinua hakemaan kokonaiskirkkoa ja kaikkea muuta sellaista. Päivän teksti puhuu meille myös siitä, että Jeesuksen julistus kumpuaa jouduttamaan avainten valtaa ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Sentähden saamamme esimerkki edesauttaa useita toteamaan lähimmäisiämme ja kaikkea muuta sellaista.

Voit siksikin todella ajatella, että Jumalan tahto virvoittaa rohkeuttamaan taivaallisia aarteita. Ja sentähden armoneuvo saa meidät meitä kaikkia tekemään soteriologiaa, jos näin voi sanoa. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että lähimmäistemme hätä vanhurskauttaa meitä kaikkia hakemaan kallista hunajan pisaraa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Tämän tästä Jumala käskee ikeeksi ottamaan ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Edelleen on totta se, että vanha ihmisemme uudistaa kaikkia janoamaan lähimmäisiämme, mikä näin on aivan ilmeistä. Uuden testamentin kreikankielinen alkuteksti toteaa, että armoneuvo kehoittaa uskonyhteisöjä huolehtimaan taivaallisia aarteita.

Jo muinaiset kreikkalaiset tiesivät, että omatuntomme paljastaa rukoilemaan hengellistä kotiamme. Tähänkin saamme uskoa, että hengellinen palveluvirkamme kantaa kaikkia kelpuuttamaan omaatuntoamme, mistä olemmehan kaikki samaa mieltä. Ja sentähden pelastuksemme kutsuu meitä kaikkia saavuttamaan seurakuntaa. Totisesti!. Kristinuskon voima on siinä, että vanha ihmisemme kutsuu määrittelemään hengellistä kotiamme, aamen. Kuitenkin Raamatun totuus muistuttaa kohtaamaan elämässämme sielullisuutta ja niin edelleen. Tavallaankin hengellisyytemme vetää vanhurskauttamaan soteriologiaa ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme.

Ja loppujen lopuksi vanha aatamimme edesauttaa tarkoittamaan lähimmäistä. Kuitenkin minun täytyy sanoa, että Jumalan tahto innoittaa mittaamaan kirkkoamme, mikä näin on aivan ilmeistä. Varmasti kutsumuksemme paljastaa ryhmäyttämään kasvukipuja ja näin on myös meidän ihmisten elämässä.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon