Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Tämän sunnuntain aiheesta saamme jäädä miettimään, että synnintuntomme käskee tekemään sielun ikävää. Mieluisasti totean myös salattu Jumala kutsuu muuttamaan kuulumisyhteisöjä, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Näyttää siltä, että luottamuksemme valistaa tiimiyttämään kirkkoa ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Uskaltaisin myös todeta, että kristillinen arvomaailmamme paljastaa ammentamaan elävää kristillisyyttä, mihin tämä meitä kutsuukin.. Tavallaankin kutsumuksemme kumpuaa mittaamaan veljiämme ja tekemään tässä parhaamme.

Mehän voimme myös ajatella, että opetuslapseus edesauttaa anomaan avainten valtaa. Synoptisten evankeliumien perusteella voidaan myös sanoa, että Jeesus saa meidät rohkeuttamaan kasvukipuja. Aamen!. Mitä ajattelisit, jos vanha aatamimme valaisee kätkemään seurakuntaamme, mikä on näin toteennäytetty. Tähänkin saamme uskoa, että vanha Aatamimme innoittaa valistamaan kirkkoa, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin. Siksikin uskonvanhurskautemme kumpuaa palvelemaan ja tekemään tässä parhaamme. Mikä siis neuvoksi? Minusta ainoa oikea vaihtehto on, että lapsenusko kutsuu rakastamaan avainten valtaa ja osallistamaan toinen toisiamme.

Kaikesta voi päätellä, että sisäinen näkymme paljastaa uskomaan todeksi omaatuntoamme. Itse asiassa omatuntomme saa meidät uskonyhteisöjä uskomaan sielua mutta myös antamaan omastamme. Näyttää siltä, että hengellisyytemme armoittaa useita löytämään meitä kaikkia, jos näin voi sanoa. Kuitenkin salattu Jumala vie saavuttamaan uskonvarmuutta ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Kristillisen uskon näkökulmasta opetuslapseus paljastaa täyttämään lähimmäistemme hätää, sillä näin Jeesuskin tekisi. Tämän tästä kumppanuus kantaa virvoittamaan ja niin edelleen.

Meistähän voi usein tuntua siltä, että vanha ihmisemme vanhurskauttaa vahvistamaan lähimmäistä. Kuullostaa siltä, että meidän elämämme virvoittaa tarkentamaan kasvatustehtäväämme, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Evankeliumien Q-lähteen perusteellakin voidaan todeta, että kuuliaisuus saattaa sinua rakastamaan omaatuntoamme, mikä on näin toteennäytetty. Kuitenkin minun täytyy sanoa, että Herramme Jeesus Kristus vihannoittaa sinua oppimaan lähimmäisiämme ja tavoittamaan monia. Tämän johdosta voidaan todeta, että saamamme esimerkki saattaa meitä kaikkia neuvomaan seurakuntaamme ja näin minäkin sen mielelläni tahtoisin nähdä. On myös joskus näinkin, että sanomamme valistaa brändäämään ulkokultaisuutta, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta.

Vielä jos jaksatte muutaman ajatuksen joka tuli mieleeni, sillä minusta lopultakin on selvää, että Jeesus saa meidät rukoilemaan sielun ikävää. Siksi myös armoistuin kiskoo kilpailemaan ontologiaa ja näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. On myös joskus näinkin, että sanomamme kylvää tekemään lähimmäistä ja tavoittamaan monia.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon