Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.

Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...

"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Rakkaat seurakuntalaiseni. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että Jumala johdattaa vanhurskauttamaan kasvatustehtäväämme. Kuullostaa siltä, että kutsumuksemme johdattaa kelpuuttamaan hengellistä kotiamme, sehän on selvää. Kaiketi myös jumalallinen kaitselmus kiskoo muuttamaan lähimmäisiämme ja mitä Herra haluaa meille ilmoittaa. Suokoon Jumala, että opetuslapseus innoittaa oppimaan . Mihin tämä meitä kutsuu?. Siksi hengellinen palveluvirkamme vanhurskauttaa hakemaan iankaikkista riemua, mikä sanakin totisesti vahvistaa.

Raamattu neuvoo meitä, että luottamuksemme pistää tekemään sielumme tilaa. Tämän johdosta voidaan todeta, että kristilliset perusarvot velvoittaa tarkentamaan diakonista vastuuta, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Mutta voitteko kuvitella myös, että vanha ihmisemme selventää oppimaan sielumme tilaa ja osallistamaan toinen toisiamme. Tähänkin saamme uskoa, että Jeesus saattaa jalkauttamaan sielumme tilaa. Raamatussa myös todetaan, että kristillinen arvomaailmamme saattaa kasvukipuja. Totisesti!. Päivän teksti puhuu meille myös siitä, että kumppanuus paljastaa määrittelemään lähimmäistemme hätää, mitä olen aiemminkin sanonnut.

Jo muinaiset kreikkalaiset tiesivät, että inhimillinen järkemme uudistaa etsimään yhdessä hengellistä kotiamme. Synoptisten evankeliumien perusteella voidaan myös sanoa, että uskomme kumpuaa kunnioittamaan sielullisuutta, mikä sanomattakin on selvää. Tämän johdosta voidaan todeta, että oma ristimme kalleuttaa useita rakastamaan taivaallisia aarteita sekä antamaan omastamme. Nähdäkseni yhteisvastuullisuus vapauttaa sinua virvoittamaan täyteyttä ja näin on myös meidän ihmisten elämässä. Yhtä kaikki perisynnillisyys kannustaa useita valistamaan fenomemologiaa, mitä olen aiemminkin sanonnut. Mieluisasti totean myös uskomme nostaa meitä kaikkia täyteyttämään sinua ja minua ja tavoittamaan monia.

Voimmeko siis myös ajatella, että perisynnillisyys muistuttaa palvelemaan ulkokultaisuutta. Mutta voitteko kuvitella myös, että kuuliaisuus edesauttaa uskonyhteisöjä anomaan mittaamattomia aarteita. Varsinaisesti Raamatun totuus lunastaa uskonyhteisöjä valistamaan dialogia, mikä sanakin totisesti vahvistaa. Varmasti synnintuntomme uudistaa ottamaan taivaallisia aarteita. Mutta tämäkin on hyvä nähdä, että syntivelkamme pistää sinua altistamaan soteriologiaa. On oikeastaan aika merkillistä, että palveluvirkamme vapauttaa kaikkia varustamaan allegoriaa, aamen.

Mihin tämä meitä kutsuu, on se, että uskomme selventää virtauttamaan toivottomuutta. Sitä suuremmallakin syyllä hengellisyytemme saattaa rinnallakulkemaan hengellistä kotia, mihin tämä meitä kutsuukin.. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että inhimillinen järkemme vanhurskauttaa täyttämään lähimmäisiämme. Mihin tämä meitä kutsuu?.

Kirjoita teksti uudestaan

Mobiilikirkkoon