Saarnageneraattori 2.0

Hengellistä jargonia satunnaisotannalla. Leikkimielinen saarnageneraattori arpoo sanoja muodostaen näistä osuvan ja ajankohtaisen saarnan.


Eksegeettinen analyysi...homileettinen analyysi...analysoidaan kohderyhmää...kontemploidaan...


"Siitä mistä ei voi puhua, ei myöskään voi vaieta"

Hyvät kuulijani. Tämän sunnuntain aiheesta saamme jäädä miettimään, että lapsenusko edesauttaa kilpailemaan sielumme tilaa. Tämä on hyvä muistaa, koska Pyhän Hengen armolahja muistuttaa valistamaan kuulumisyhteisöjä, mistä olemmehan kaikki samaa mieltä. Samoin karismaattisuus kehoittaa löytämään hengellistä kotiamme ja kaikkea muuta sellaista. Siksi syntivelkamme auttaa nostamaan isoavaa opetuslapseutta, mistä aikaisemminkin on ollut puhetta. Siksi lain alaisuus valaisee jalkauttamaan totuutta, mihän tämä meitä kutsuukin..

Apostoli Paavalin mukaan pyhityksemme valaisee janoamaan elävää kristillisyyttä. Synoptisten evankeliumien perusteella voidaan myös sanoa, että yhteisvastuullisuus kumpuaa kaikkia kilpailemaan kokonaiskirkkoa, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Sanassakin sanotaan toisaalta että opetuslapseus uudistaa vahvistamaan veljiämme, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Sen takia kumppanuus selventää useita palavaa hengellisyyttä. Totisesti!. Sanassakin sanotaan toisaalta että pyhityksemme muistuttaa uskonyhteisöjä virvoittamaan transsendenssiä mutta myös antamaan omastamme. Minunkin elämässäni on käynyt toteen se sana, että yhteisvastuullisuus vie meitä kärsimään lähimmäistä, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto.

Raamattu opettaa, että sanomamme käskee tarkoittamaan taivasten valtakuntaa. Kuitenkin hengellinen näkymme saattaa kaikkia hakemaan soteriologiaa, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Sanassakin sanotaan toisaalta että kutsumuksemme saattaa meitä kaikkia rukoilemaan iankaikkista riemua, minkä olemme isiltämmekin oppineet. Siksi karismaattisuus paljastaa hakemaan veljiämme ja tämän me totisesti saamme jäädä uskomaan. Mutta nytpä palveluvirkamme kylvää uskonyhteisöjä anomaan veljiämme, mikä näin on aivan ilmeistä. Jokseenkin on näin, että pyhityksemme kehoittaa useita tarkentamaan hengellistä kasvua, minkä toivottavasti muistat vielä täältä lähdettyäsikin.

Viime päivinä minusta on tuntunut siltä, että inhimillinen järkemme vetää palvelemaan ontologiaa. Aika tavalla on myös niinkin, että omatuntomme vihannoittaa täyttämään hengellistä kasvua, aamen. Sanassakin sanotaan toisaalta että Jeesus ylevöittää brändäämään uskonvarmuutta. Varmaankin pelastuksemme kutsuu kasvattamaan kallista hunajan pisaraa, mutta tämä ajatus ei ole ainoa mahdollinen vaihtoehto. Yhtä kaikki pyhityksemme saattaa uskomaan kirkkoamme, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Itse asiassa inhimillinen järkemme kiskoo hakemaan lähimmäisiämme, mikä sanomattakin on selvää.

Jos vedämme tämän kaiken yhteen, voimme kiteyttää, että Jeesuksen julistus auttaa kärsimään omaatuntoamme. Varmaankin kristilliset perusarvot paljastaa hyväksymään allegoriaa eilen, tänään ja iankaikkisesti. Johdattakoon Jumala meitä näkemään, että kumppanuus uudistaa seurakuntaamme, jos näin voi sanoa.

Kirjoita teksti uudestaan


Mobiilikirkkoon


Translate: